S4.8.10

Anasayfa » S4.8.10

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ

SÜREÇ KARTI

Doküman No  S4.8.10
Yayın Tarihi  18.05.2021
Revizyon No  00
Revizyon Tarihi
Sayfa No 1

 

Ana Süreç İDARİ VE DESTEK
Süreç Adı Hukuki İşlemler
Alt Süreç Personel Ceza Soruşturması İşlemleri Takip Süreci
Süreç Sorumlusu Hukuk Müşaviri
Sürecin Uygulayıcıları Hukuk Müşaviri, Birim Avukatı
Sürecin Kapsamı ve Amacı Üniversitenin gerek 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa gerek de 2914 sayılı Yükseköğretim Personel kanuna tabi personelinin fiillerinin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 125 Vd. maddelerindeki ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu 53. Maddesinde yer alan ilgili disiplin hükümleri gereğince değerlendirilmesi, gerekli ceza soruşturmasının yapılması ve soruşturmanın sonuçlandırılması
Sürecin Girdileri: İlgili Birimlerden gelecek tutanaklar, tutanakların sebebini teşkil eden bilgi ve belgeler, her türlü yazışmalar
Sürecin Kaynakları Bilgisayarda bulunan İçtihat Programları ve arama motorları, Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında 124 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, 26/9/2011 tarihli ve 659 sayılı Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri Ve Özel Bütçeli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararname,  657 Sayılı Devlet Memurları kanunu, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu
Sürecin Faaliyetleri: 1- Soruşturma konusu olay bildirimi (Savcılık, dış kurumlar, bağlı birimler, şahıs şikâyeti) sekreter tarafından kayıt altına alınarak Hukuk Müşavirine teslim edilir.

2- Hukuk Müşaviri tarafından teslim alınan evrak Disiplin Amirine sunulu ve soruşturmacı görevlendirmesi yapılır.

3- Dosya Soruşturmacıya gönderilir.

4- Soruşturmanın süresi içinde tamamlanıp tamamlanmadığı kontrol edilir.

5- Soruşturmacı tarafından tamamlanarak teslim edilen dosyada eksik olup olmadığı incelenir.

6- Dosya tamamlanmamış ise tespit edilen eksikliklerin tamamlanması için dosya soruşturmacıya gönderilir.

7- Dosya tamamlanmış ise soruşturma açılıp açılmaması kararı vermeye yetkili kurula dosya sunulur.

8- Yetkili kurul tarafından soruşturma açılıp açılmamasına ilişkin verilen karar (Lüzumu Muhakeme/Meni Muhakeme) hakkında soruşturma yapılan personel ve şikâyetçiye karar bildirilir.

9- Yetkili Kurul tarafından “Meni Muhakeme” kararı verildiği takdirde; dosya yasa gereği Danıştay 1. Daire Başkanlığına gönderilir. Danıştay tarafından ONAMA kararı verilirse dosya arşive kaldırılır. Danıştay tarafından BOZMA kararı verilirse (Lüzumu Muhakeme) dosya savcılığa bildirilir. Şayet Danıştay tarafından dosyadaki eksiklik nedeniyle BOZMA kararı verilirse tespit edilen eksikliklerin tamamlanması için dosya soruşturmacıya gönderilir.

10- Yetkili Kurul tarafından “Meni Muhakeme” kararı verilir ve söz konusu karara itiraz edilmezse karar kesinleşerek savcılığa bildirilir. Şayet söz konusu karara itiraz edilirse Dosya Danıştay 1. Daire Başkanlığına gönderilir. Danıştay tarafından ONAMA kararı verilirse dosya savcılığa bildirilir. Danıştay tarafından BOZMA kararı verilirse dosya arşive kaldırılır. Şayet Danıştay tarafından dosyadaki eksiklik nedeniyle BOZMA kararı verilirse tespit edilen eksikliklerin tamamlanması için dosya soruşturmacıya gönderilir.

Sürecin Çıktıları/ Kayıt Ortamı 1- Yetkili Kurul Kararı

2- Danıştay Kararı

Sürecin İzlenme Kriterleri Hukuk müşavirliği; disiplin soruşturması faaliyetinin niteliği gereği soruşturma ile sonuçlanan hukuki sürecin nedeni olan hukuki fiil veya işlemin öznesi olmadığı ve de disiplin sürecinde hukuk müşavirliğinin karar alıcı yetkisi bulunmadığı için, hukuki sürecin sonucunda ortaya çıkacak hukuki sonuçla hukuk müşavirliğinin faaliyetini doğrudan ilişkilendirmenin performans kriteri tespiti noktasında mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.
Sürecin Müşterisi Tüm birim personeli
Sürecin Tedarikçisi: Hukuk Müşavirliği Personeli
Etkileşimli Süreçler
Önceki Süreç   : İdari ve Destek Süreci
Sonraki Süreç : İdari ve Destek Süreci

 

Hazırlayan Onaylayan Yürürlük Onayı
Sedat KAYA (Avukat) Tuncay TÜRKOĞLU (Hukuk Müşaviri) Kalite Koordinatörlüğü
Öğrenci Destek Hattı