S4.13.7

Anasayfa » S4.13.7

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ

SÜREÇ KARTI

Doküman No  S4.13.7
Yayın Tarihi  18.05.2021
Revizyon No  00
Revizyon Tarihi
Sayfa No 1

 

Ana Süreç İDARİ VE DESTEK
Süreç Adı Kütüphane ve Dokümantasyon İşleri Süreci
Alt Süreç Süreli Yayınlar Alt Süreci
Süreç Sorumlusu Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı
Sürecin Uygulayıcıları Teknik Hizmetler Şube Müdürlüğü
Sürecin Kapsamı ve Amacı Üniversitenin eğitim, öğretim, araştırma alanları ve kültürel ihtiyaçları doğrultusunda eğitimi desteklemek amacıyla süreli yayın seçimi, sağlandıktan sonra kayıt ve takibi, düzenlenmesi, cilde hazırlama ve kullanıma sunma işlemlerini kapsamaktadır.
Sürecin Girdileri: Bilgi kaynakları, Kütüphane Otomasyon Sistemleri
Sürecin Kaynakları Eser-İstek Formları, birimlerden gelen eser isteği yazıları, kütüphaneden birimlere yazılan eser talep yazıları, Akademik Personel ve öğrenciler, Samsun Üniversitesi Kütüphane Yönergesi, Kütüphane Bütçesi, Diğer Üniversite Kütüphaneleri, RFID Etiketi, Sırt ve Barkod Etiket ve Ciltleme, Kırtasiye Ürünleri, Kütüphane Otomasyonu Akıllı Sistem Araçları
Sürecin Faaliyetleri: 1. Süreli Yayın Seçimi;
– Süreli Yayınlar Seçim Talimatına uyarak, üniversitemizin bölümleri, öğretim üyeleri ve personel ile sürekli etkileşim içinde olarak, eğitimi destekleyici bilimsel ve kültürel gelişimi sağlayacak aktüel nitelikte olan dergilerden güvenilir yayınevlerince yayınlanan çıkış aralığı düzenli olanları seçilir.
– Bağış ve değişim yoluyla sağlama yapılırken Bağış Alma Alt Sürecine uyulur. Seçilen dergiler satın alınacaksa satın alma servisine bildirilir.
 2. Seçim ve sağlama işleminden geçen süreli yayınlar Süreli Yayınlar Kayıt ve Takip Talimatınca kaşelenir, uygun nitelikteki haftalık, aylık, yıllık kartekslere kaydedilir. Çıkış aralığına göre takip formuyla listelenerek eksik kalan sayıların temini için işlem yapılır. Bağış ve değişim yoluyla gelen dergiler gerekli görülürse bir süre ayrıca takip edilip sonra koleksiyona katılırlar. Kullanımı etkinleştirmek ve daha hızlı erişim sağlamak için otomasyon programımıza kaydedilir.
3. Bağış gelen yayınlar bir süre ana koleksiyondan ayrı yerleştirilebilir. Daha sonra ihtiyaca cevap verenler ana koleksiyon arasına alınır. Ayrıca süreli yayın niteliği taşıyan bazı yayınlar da süreli yayın koleksiyonundan ayrı düzenlenebilir.
4. Elektronik veri tabanında yer alması uygun olabilecek makalelerin Makale Seçim Talimatına göre seçimi yapılır.
5. Çıkış aralığına göre cilt bütünlüğü tamamlanan dergiler Ciltleme ve Onarım kurallarına uyarak uygun sayılar bir araya getirilerek ciltleme işlemine gönderilir.
6. Faaliyet raporlarında kullanmak ve iş hacmini ölçmek ve değerlendirmek amacıyla koleksiyon sağlama, geliştirme, kayıt ve takip, kullandırma (okuyucu, fotokopi, ödünç sayısı) işlemleriyle ilgili olarak aylık, yıllık olarak kullanıcı istatistikleri tutarak okuyucu, fotokopi ve ödünç sayısını belirlemek.
Sürecin Çıktıları/ Kayıt Ortamı Süreli Yayın, Kütüphane Otomasyon sistemi
Sürecin İzleme Kriterleri Kullanıma Sunulan Süreli Yayın sayısı
Sürecin Müşterisi Kütüphane Kullanıcıları
Sürecin Tedarikçisi: Yayınevleri, Sağlayıcı ve Dağıtıcı Firmalar, Kamu Kurum ve Kuruluşlar
Etkileşimli Süreçler
Önceki Süreç   : İdari ve Destek Süreci
Sonraki Süreç : İdari ve Destek Süreci

 

Hazırlayan Onaylayan Yürürlük Onayı
Ali KAVAK (Öğretim Görevlisi) Ömer Naci Yılmaz (Daire Başkanı) Kalite Koordinatörlüğü
Öğrenci Destek Hattı