S4.4.8

Sayfa No 1

Ana Süreç İdari ve Destek Süreci
Süreç Adı Personel (İnsan Kaynakları) Süreci
Alt Süreç 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Personel Atama Alt Süreci
Süreç Sorumlusu Personel Daire Başkanlığı
Sürecin Uygulayıcıları Personel Daire Başkanlığı Çalışanları
Sürecin Kapsamı ve Amacı Bu süreç 3713 Sayılı Kanun Kapsamında İstihdam Edilecek Hak Sahiplerinin Atama ve Göreve Başlama İşlemlerini kapsar. 3713 S.K. kapsamında yapılacak atama işlemlerinin yapılışı sırasında her adımın anlaşılır standart bir yöntemle yapılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.
Sürecin Girdileri Atamanın yapıldığına dair Çalışma Genel Müdürlüğü yazısı
Sürecin Kaynakları E-uygulama sistemi, EBYS, 3713 Sayılı Kanunun Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdam Edilecekler Hakkında Yönetmelik,
Dilekçe ve başvuru için istenen belgeler:
– Öğrenim Belgeleri, Fotoğraf, Adli Sicil Kaydı Belgesi, Sağlık Kurulu Raporu, Askerlik Durum Belgesi, Nüfus Kayıt Örneği, Yerleştirme Bildirim Belgesi, Kamu Kurumunda Çalışılmış ise Hizmet Belgesi
– Basılı ya da elektronik ortamda hazırlanan bilgi kaynakları
– Teknolojik donanım/internet
– Ofis gereçleri/kırtasiye malzemeleri
Sürecin Faaliyetleri Kadro talepleri hazırlanarak, Çalışma Genel Müdürlüğünün E-uygulama sistemine işlenir.
– Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından girilen veri girişlerinin kontrolü yapılır.
– Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından yerleştirme işlemi yapılarak yazı ile kuruma bildirilir.
– Adayın atamasının yapılabilmesi için gerekli evraklar başvuru dilekçesi ile beraber elden Başkanlığımıza teslimi istenir.
– Yerleştirilen hak sahibinin istenilen belgelerle birlikte atanmak için başvurması halinde Atama Kararnamesi hazırlanarak onaya sunulur.
– Atama Kararnamesi imzadan çıktıktan sonra ataması yapılan personele göreve başlama tebliğ yazısının imzaya sunulması ve imzadan çıktıktan sonra personele tebliğ yapılması sağlanır.
– Tebliğ yapıldıktan sonra aday süresi içinde göreve başladıysa atandığı birimden göreve başlama sırasında istenen belgeler doldurtularak göreve başlama yazısı yazılır.
– EBYS üzerinden gelen başlama yazısına istinaden kişinin Personel Otomasyonu, E-uygulama, HİTAP ve YÖKSİS Sivil Savunma Sistemine girişleri yapılır.
– Yerleştirilen bütün adayların işlemleri bittikten sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yazı ile işe başlamaları bildirilir.
– Özlük dosyası oluşturularak tüm evraklar özlük dosyasına takılır ve arşive kaldırılır.
Sürecin Çıktıları/ Kayıt Ortamı Personelin göreve başlaması/Özlük Dosyası, Personel Otomasyonu, E-uygulama, HİTAP ve YÖKSİS Sivil Savunma Sistemi
Sürecin İzleme Kriterleri Çalışma Genel Müdürlüğü E-uygulama sisteminin takibi
Sürecin Müşterisi Personel