GRT056

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ

GÖREV TANIM FORMU

Doküman No GRT056
Yayın Tarihi  18.05.2021
Revizyon No  00
Revizyon Tarihi
Sayfa No 1

 

Birimi SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
Alt Birimi Beslenme Hizmetleri Şube Müdürlüğü
Bağlı Unvan
Daire Başkanı
Görev Adı Beslenme Hizmetleri Şube Müdürü
Sorumluluk Alanı Üniversitemiz yemekhanelerinde sunulan hizmetin etkili ve kaliteli bir biçimde sunulmasını sağlamak.
Görev Türü Hassas Görev Hassas Görev Kodu   
Görev ve Sorumlulukları
  • Yemek hizmeti alımı ile ilgili  teknik şartname hazırlamak, gelecek yıllara ait tüketim sayılarını belirlemek,
  • Aylık yemek menüsünün hazırlanmasını sağlamak
  • Yemek yiyecek akademik-idari personel ve öğrencilerin yemek sayılarının tespitini sağlamak,
  • Hijyen kontrollerini ilgili mevzuat kapsamında yapılmasını sağlamak,
  • Otomasyon sistemi üzerinde, yemek ücretlerinin unvan gruplarına göre kontrolünü yapmak ve sürekli güncel olmasını sağlamak,
  • Mezun olan veya görevden ayrılan öğrenci/personelin kimlik kartlarını otomasyon sistemi üzerinde bloke etmek,
  • Öğrenci ve personel kimliklerinin basım işlemlerini ilgili  birimlerle koordinasyon halinde yapılmasını sağlamak, 
  • Yemekhane turnikelerinin daima bakımlı ve çalışır durumda olmasını sağlamak,
  • Kurum içi ve dışı yazışmaları yapmak/yaptırmak,
  • Periyodik aralıklarla memnuniyet anketleri düzenletmek ve sonuçları üst yöneticiye sunmak,
  • Birim faaliyetleri ile ilgili istatistiki bilgileri hazırlatmak,
  • Görevi ile ilgili tüm faaliyetlerin iç kontrol sistemi tanım ve düzenlemelerine uygun olarak yürütülmesini sağlamak,
  • İstihdam edildiği birimin hizmet alanına giren konularda kendisine verilen görevleri kanun, tüzük, yönetmelik ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütmek, 
  • Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkelerine riayet etmek,
  • İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak alınan tedbirleri uygulamak, 
  • Bağlı bulunduğu yöneticinin, görev alanı ile ilgili vereceği diğer işleri iş yapmak, 
  • Beslenme Hizmetleri  Şube Müdürü, yukarıda yazılı olan bütün bu görevleri kanunlara ve yönetmeliklere uygun olarak yerine getirirken üst yöneticisine  karşı sorumludur
Yetkiler
  • 657 sayılı Devlet memurları kanununun ilgili maddelerindeki yeterlik şartlarına haiz olmak,
  • Üniversitemiz Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) yazışma programında paraf/imza yetkisi
  • Yemekhane otomasyon ve kurumsal kart işlemleri yetkisi.
Bilgi
  • Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne daire Yönetmelik,
  • Gıda Hijyeni Yönetmeliği
  • Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Uygulama Tebliği
  • Samsun Üniversitesi Elektronik Belge Yönetim Sistemi ve İmza Yetkileri Yönergesi
Beceri ve Yetenek
  • Dürüstlük ve güvenilirlik,
  • Problem çözme ve sonuç odaklı olma,
  • Düzenli ve disiplinli çalışma,
  • Ekip çalışmasına uyumlu ve katılımcı,
  • Değişim ve gelişime açık olma,
İletişimdeki  Birimler
Rektörlük, SKSDB, Akademik ve İdari Birimler
Bu dokümanda açıklanan görev tanımımı okudum. Görevimi burada belirtilen kapsamda yerine getirmeyi kabul ediyorum
Adı Soyadı Tarih İmza
   
Hazırlayan Onaylayan Yürürlük Onayı
Ferat İBİLOĞLU (Şube Müdürü) İbrahim TAN (Daire Başkanı) Kalite Koordinatörlüğü